Luc Mignon

Luc werd geboren in Kongo en kwam in de jaren 60 met zijn ouders terug naar België.
Hij voltooide er zijn studies aan de kokschool te Libramont.
 
Daarna had hij het geluk voor bekende koks te mogen werken zoals Claude Dupont, Jean-Pierre Bruneau, Robert de Koninck, Le Chouan, Hotel Amigo, …  
Na al die grote leermeesters was Luc gedurende 18 jaar chef in een restaurant in het Brusselse met 36 personeelsleden onder z’n hoede.
Met deze basis en de nodige kennis van z’n vrouwtje Anne-Marie kon het grote avontuur “Le Saisonnier” beginnen eind oktober 2001.
 
Luc Mignon mag volgende titels op zijn palmares schrijven :
Meesterkok van België
Ridder in de Truffelorde van België
Lid van de Belgian Irish Beef Club
De beste Garnaalkroket van de Benelux in 2006
 
Op de vraag waarom Luc nog geen ster heeft, antwoordt hij :
‘Mijn klanten zijn mijn sterren.  Zij waarderen mijn kunnen.’

 

Koken is Kunst

Kunst vraagt geduld

Geniet van dit Moment